Een heerlijk verfrissend dessert met Franklin ijs!

Rabarber-aardbeien crumble met cuberdon ijs van Franklin by Roeckiesworld

Story image

Frank heeft het aangekondigd op TV: we gaan het warm krijgen de volgende dagen! Zin om tijdens de hittegolf creatief te zijn met ijs en een zalig verfrissend dessert op tafel te toveren? Laat je dan verleiden door de overheerlijke rabarber-aardbei crumble met een bol Cuberdon ijs van Franklin bedacht door foodie Bart De Roeck van Roeckiesworld. En als je een Franklin ijsje eet, geniet je van heerlijk artisanaal bereid ijs, 100% Belgisch en met Nutri-Score A-label. Smulplezier gegarandeerd! 

Zorg dat je dit in huis hebt...

  • 5 stokken rabarber
  • 300 gr aardbeien
  • 150 gr witte suiker
  • 50 gr bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • scheutje Solo Vloeibaar
  • 120 gr koude boter in blokjes
  • een snuifje zout
  • 4 soeplepels havermout
  • 200 gr bloem
  • en… Franklin ijs!

En bakken maar...

Verwarm de oven op 180 graden.

Schil de rabarber en snij in stukjes. Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en halveer ze. Smelt wat Solo in de pan en stoof de rabarber samen met de aardbeien, 100 gr kristalsuiker, de bruine suiker én de vanillesuiker op een zacht vuurtje totdat de rabarber gaar is. Giet het fruitmengsel in een ovenschaal.

Kneed de bloem samen met de blokjes koude boter, de havermout, het snuifje zout en 50 gr kristalsuiker tot een korrelig deeg.

Verdeel het over je vruchtenmengsel en bak voor ongeveer 25 minuutjes.

Serveer met een bol heerlijk Franklin ijs.

Tip: werk af met nog wat speculaaskruimels en bevroren frambozen.

Smakelijk!

Over GlacesFranklin

Franklin besefte het al snel: veel ijscreaties boeten in aan aroma’s en authenticiteit omdat er (te veel) suiker wordt gebruikt tijdens het bereidingsproces. Een grotere uitdaging had hij niet nodig: het creëren van overheerlijk ijs met uitzonderlijke smaken, maar zonder toegevoegde suikers. 

Het resultaat is ambachtelijk, vernieuwend en 100% Belgisch ijs dat inmiddels de harten van heel wat fijnproevers heeft veroverd. Een licht en smeuïg ijs dat zich onderscheidt dankzij zijn authentieke en verrassende smaken en aroma’s. Als je een Franklin ijsje eet, geniet je bovendien van ijs met het Nutri-Score A-label in milieuvriendelijke potje en ondersteun je een hele keten van Belgische producenten.

Sinds de lancering op de Belgische markt in 2016 zijn de smeuïge en delicieuze ijsjes te koop bij Belgische supermarkten  in de ambachtelijke/premiumafdeling. Franklin combineert een unieke vakkennis met ’s werelds allerbeste ingrediënten en is een absolute meester (-ijsbereider) van authentieke Belgische smaken.