Franklin, 100% Belgische feestdesserts!

Franklin geeft je feestmenu dit jaar een verrassend Belgische smaaktoets! Naast zijn heerlijke assortiment artisanale ijsjes met Nutri-Score A, zet het jonge Belgische ijsmerk een felgesmaakte samenwerking op met Ruffus - de beroemde Belgische bubbels - en heeft twee overheerlijke, gastronomische ijstaarten ontwikkeld. Ideaal om je gasten te verwennen met een origineel 100% Belgisch feestdessert!

Een sprankelende verfrissing

Het is een opmerkelijke samenwerking tussen twee gepassioneerde Belgische ondernemers: Franklin-ijsjes en de beroemde bubbels van Ruffus.
De wijnranken van Ruffus staan in Haulchin en groeien op dezelfde soort kalksteenbodem als in de regio van Reims. De ideale omstandigheden voor dit domein, dat al jarenlang een uitzonderlijk, wereldwijd erkend en bekroond, product produceert.
Samen hebben ze de allereerste 100% Made In Belgium sorbet ontworpen: de Franklin Ruffus sorbet! 

Wat de smaak betreft, heeft Franklin ervoor gekozen een vleugje citroen toe te voegen om deze intense gearomatiseerde sorbet een licht zurige toets te geven. De Franklin Ruffus sorbet is speciaal ontworpen om geserveerd te worden als fris tussendoortje (uiteraard vergezeld van Ruffus :)). Het resultaat is even verrassend als uitzonderlijk!

Damien, ijsmeester bij Franklin, vertelt enthousiast over deze prachtige samenwerking: "We wilden iets verfrissends, maar ook krachtig en luxueus, net als Maison Ruffus. Het resultaat overtrof onze verwachtingen en we zijn dan ook bijzonder trots dat we onze knowhow hebben kunnen verbinden aan zo'n mooi terroir. Deze sorbet doet een beetje denken aan de bekende  Franse "Trou Normand" maar dan wel op zijn Belgisch. We raden aan om hem vlak voor het hoofdgerecht of als pre-dessert te proeven. Dit is niet zomaar een sorbet, dit is een ware culinaire ervaring met de heerlijk sprankelende en krachtige toets van Belgische bubbels!"

Ook aan de caloriekant, alleen maar goed nieuws! De feestdagen staan ​​vaak synoniem voor rijke gerechten die elkaar opvolgen, maar ditmaal hoef je je geen zorgen te maken: de Franklin Ruffus-sorbet heeft Nutri-Score A (34kcal per schep)!  Wat wil je meer?

De limited edition sorbet Franklin Ruffus zal vanaf december te koop zijn. Vraag ernaar bij uw favoriete supermarkt.

Aanbevolen verkoopprijs voor een pot van 400ml: 6,9€.

Overheerlijke én lichte bombes glacées !

Franklin heeft de wind in de zeilen en lanceert niet één maar twee totaal onweerstaanbare bombes glacées voor al je feesten.

"Lady Berry" verleidt met zijn zoete en tegelijkertijd pittige karakter. Het bekende smaakvolle Franklin Bourbon-vanille-ijs uit Madagaskar is overgoten met een frambozen-hibiscussorbet vol fruit. Het geheel is subtiel verpakt in een witte chocolade frambozen topping en versierd met een licht Italiaans schuimgebakje. De allereerste bombe glacée met Nutri-Score A, licht in calorieën maar explosief van smaak!

"Blondie Pecan" is geïnspireerd op Franklin Babelutte met een vleugje zout. Smakelijk, authentiek en zalig lekker. Een smaak die mooie herinneringen oproept aan onze kindertijd. Bedekt met een heerlijk laagje blonde chocolade (gekarameliseerde witte chocolade) met gekarameliseerde pecannoten, en afgewerkt met een licht Italiaans schuimgebakje. Deze versie scoort Nutri-Score B, een bijzonder goede prestatie als je weet hoe smaakvol deze bombe glacée is!

Franklin is de eerste Belgische ijsmaker die gastronomische en lichte feestdesserts creëert geïnspireerd op de rijkdom van ons eigen land.

De limited edition Franklin bombes glacées zal vanaf december te koop zijn.
Lady Berry bij: Delhaize, Match, Cora, Délitraiteur, Louis Delhaize, ROB en Intermarché.
Blondie Pécan bij: Match, Cora, Délitraiteur, Louis Delhaize, ROB en Intermarché.  

Aanbevolen verkoopprijs Lady Berry (6 pers): 12€. Aanbevolen verkoopprijs: Blondie Pécan (6 pers): 12€.

Margaux Vigneron oSérieux!

 

Over GlacesFranklin

Franklin besefte het al snel: veel ijscreaties boeten in aan aroma’s en authenticiteit omdat er (te veel) suiker wordt gebruikt tijdens het bereidingsproces. Een grotere uitdaging had hij niet nodig: het creëren van overheerlijk ijs met uitzonderlijke smaken, maar zonder toegevoegde suikers. 

Het resultaat is ambachtelijk, vernieuwend en 100% Belgisch ijs dat inmiddels de harten van heel wat fijnproevers heeft veroverd. Een licht en smeuïg ijs dat zich onderscheidt dankzij zijn authentieke en verrassende smaken en aroma’s. Als je een Franklin ijsje eet, geniet je bovendien van ijs met het Nutri-Score A-label in milieuvriendelijke potje en ondersteun je een hele keten van Belgische producenten.

Sinds de lancering op de Belgische markt in 2016 zijn de smeuïge en delicieuze ijsjes te koop bij Belgische supermarkten  in de ambachtelijke/premiumafdeling. Franklin combineert een unieke vakkennis met ’s werelds allerbeste ingrediënten en is een absolute meester (-ijsbereider) van authentieke Belgische smaken.