Franklin: de allereerste Belgische artisanale ijsjes met Nutri-Score A!

Je hebt zeker al gehoord van Franklin, die heerlijke, artisanale en 100% Belgische ijsjes. Dit jaar zet het merk een grote stap vooruit en kiest het voluit voor vernieuwing; van alle recepten tot een totaal nieuwe verpakking. Vanaf nu dragen alle Franklin ijsjes het Nutri-Score A-label, wordt er nog intenser samengewerkt met lokale producenten en zijn de nieuwe potjes 100% recycleerbaar! Franklin, daar smelten we voor!

Damien, meester-ijsmaker en ambachtsman 2.0, legt uit hoe hij erin geslaagd is om zijn bestaande recepten om te vormen tot nog romigere ijsjes MET Nutri-Score A-label. Een op en top innovatie in de artisanale ijswereld. 

Lokale ingrediënten van premium kwaliteit

Franklin bestaat uit een jong team dat van ijs houdt en zijn passie graag wilt delen!  “Ik heb heel hard gewerkt aan onze nieuwe recepten.” vertelt Damien. “Stel je voor dat ik meer dan 5x per dag ijs moest proeven om HET recept te vinden. Je kan je niet voorstellen hoe moeilijk dat is! 😊”. Op een iets serieuzere toon vervolgt hij: “Ons doel was om een nog romiger, heerlijk en natuurlijk ijs aan te bieden en extra te focussen op authentieke smaken. Hiervoor werken we samen met de beste lokale producenten omdat we de voorkeur geven aan een korte keten. Zo worden de gebruikte melk en room ’s ochtends in de boerderijen in de buurt van ons atelier gemaakt.  Een aanpak die trouwens ook geldt voor alle andere ingrediënten.” 

Nutri-Score A

Even het geheugen opfrissen: Nutri-Score is een voedselkeuzelogo, bestaande uit 5 niveaus, dat informatie geeft over de voedingswaarden van een voedingsmiddel. Het rangschikt deze via een kleurschaal (van groen tot rood) in combinatie met lettercodes (van A tot E) om aan te tonen welke producten binnen een bepaalde productgroep gezonder zijn dan anderen.

Moderne consumenten zijn op zoek naar lekkere, lokale producten die daarnaast ook gezond en kwalitatief zijn. De nieuwe Franklin-recepten beantwoorden perfect aan deze behoeften en hebben bovendien het Nutri-Score A-label gekregen. Ze zijn rijk aan vezels, een bron van eiwitten en bevatten (nog steeds) een minimum aan calorieën. 

Volgens Damien is dit een echte revolutie voor de ijssector, want de voorwaarden om een Nutri-Score A-certificaat te behalen, zijn namelijk niet van de minste. Hij licht toe: “Ons ijs bevat geen toegevoegde suikers, enkel de natuurlijke suikers in het fruit en de melk. Voor de nieuwe recepten zijn we trouwens één van de eerste in Europa die een splinternieuwe generatie Stevia gebruiken met een neutrale smaak”.

Ook in de veelgebruikte Yuka-app worden de ijsjes geclassificeerd tussen “goed” en “uitstekend”, wat de kwaliteit van de gekozen ingrediënten bevestigt. Een fantastische score voor ijsjes, toch?  

Nieuwe look en  milieuvriendelijke verpakking

Franklin verandert het ontwerp van zijn verpakking om ze makkelijker leesbaar te maken voor consumenten en hun belgitude (samen met een vleugje humor) nog meer in de schijnwerpers te zetten. Het resultaat? Een sterkere identiteit, een modernere uitstraling en potjes die je zo zou opeten!

Dit team van millennials is ook sterk bezig met het welzijn van onze planeet en wilde de uitdaging aangaan om ijs aan te bieden in 100% recycleerbare kartonnen potjes en deksels. Damien legt uit: “Samen met Vincent, CEO en medeoprichter van Franklin, wilden we onze ecologische voetafdruk verminderen en enkel en alleen “milieuvriendelijke” kartonnen verpakkingen aanbieden!” 

Verwen jezelf en geef anderen een steuntje in de rug! Als je een Franklin ijsje eet, geniet je van heerlijk artisanaal bereid ijs, 100% belgitude en het Nutri-Score A-label in milieuvriendelijke potjes. Daarnaast ondersteun je een hele keten van Belgische producenten. Haast je dus naar de supermarkt! 

Praktische info:

Franklin-ijsjes zijn verkrijgbaar in de volgende supermarkten: Carrefour, Cora, Delhaize (Brussel et Waals-Brabant), Delitraiteur, Intermarché, Louis, Match, Okay, Rob en Spar.

Prijs voor een pot van 400ml: van €6,40 tot €6,99

Ontdek alle verkooppunten op: www.glacesfranklin.com/nl/waar-kan-u-franklin-vinden/.

 

Margaux Vigneron oSérieux!

 

Over GlacesFranklin

Franklin besefte het al snel: veel ijscreaties boeten in aan aroma’s en authenticiteit omdat er (te veel) suiker wordt gebruikt tijdens het bereidingsproces. Een grotere uitdaging had hij niet nodig: het creëren van overheerlijk ijs met uitzonderlijke smaken, maar zonder toegevoegde suikers. 

Het resultaat is ambachtelijk, vernieuwend en 100% Belgisch ijs dat inmiddels de harten van heel wat fijnproevers heeft veroverd. Een licht en smeuïg ijs dat zich onderscheidt dankzij zijn authentieke en verrassende smaken en aroma’s. Als je een Franklin ijsje eet, geniet je bovendien van ijs met het Nutri-Score A-label in milieuvriendelijke potje en ondersteun je een hele keten van Belgische producenten.

Sinds de lancering op de Belgische markt in 2016 zijn de smeuïge en delicieuze ijsjes te koop bij Belgische supermarkten  in de ambachtelijke/premiumafdeling. Franklin combineert een unieke vakkennis met ’s werelds allerbeste ingrediënten en is een absolute meester (-ijsbereider) van authentieke Belgische smaken.