Franklin ijsjes worden mode-iconen:

Franklin ijsjes worden mode-iconen:

unieke feestjurken, getekend door Louis Appelmans, voor het goede doel !

Franklin-ijs, een defilé van authentieke Belgische smaken: cuberdon, babelutte, kriek, speculaas. Hun heerlijke smaak van Belgitude ligt aan de basis van een inspirerende collab' die ook jouw feesttafel kan omtoveren in een trendy catwalk. Vincent Harvengt, mede-oprichter en algemeen directeur van Franklin Ijs, gaf de vrije hand aan de jonge modeontwerper Louis Appelmans om  voor elke iconische, Belgische smaak een unieke "feestjurk" te ontwerpen . Nodig ze in alle exclusiviteit uit aan uw tafel en tijdens het dessert zitten uw gasten op de eerste rij!

Een creatie voor een goed doel

Naast het perfecte accessoire voor je dessert, hebben deze feestjurken een éxtra betekenis. De opbrengst van de bestelde jurkjes gaat integraal naar restos du coeur zodat ook minderbedeelden zullen kunnen genieten van een eindejaarsmaaltijd.

Smaakpapillen & spotlights ! 

Het idee is verrassend. Franklin daagde één van de veelbelovende jonge Belgische ontwerpers uit: Louis Appelmans. Hij studeerde in 2019 af aan de bekende modeschool La Cambre met een felgesmaakte eindejaarscollectie in het teken van vormen en symbolen. Deze getalenteerde jonge kunstenaar ging maar wat graag de uitdaging aan om feestjurkjen te ontwerpen voor ijspotjes in plaats van modellen. Louis vertelt enthousiast: "Ik vond het geweldig! Het is een eer om hulde te kunnen brengen aan hun originele Belgische smaken door er mijn fashion touch aan toe te voegen, en  het project ligt me alleen maar nauwer aan het hart door de link met het goede doel.

Zes unieke feestjurken, zes smaken.

De ijsjes zonder toegevoegde suikers gaan 100% voor creativiteit. "Wij zijn een jong en Belgisch ijsmerk. Het zit in ons DNA om de markt op een creatieve manier te veroveren. De door Louis ontworpen feestjurken weerspiegelen Franklin's ware smaak: 100% Belgische kwaliteit. We wilden het niet houden bij een gewone samenwerking. We waren op zoek naar een extra sociale dimensie en schenken de opbrengst aan een Belgische vereniging." De materialen, kleuren en symbolen die Louis gebruikt brengen stuk voor stuk hulde aan de zes Belgische steden die aan de oorsprong liggen van onze Belgitude ijsjes.

Showtime!

Peach Sorbet with the Belgian beer : een wit kanten jurkje

Louis Appelmans: "De delicatesse van deze sorbet laat mij dromen van Brugse kant en de romantiek van de stad. Elke hap brengt me terug in de tijd waar kant nog met de hand gemaakt werd in kleine winkeltjes."

Belgian Babelutte with a hint of sea salt : een blauw-wit gestreepte zeemansuitrusting.

Louis Appelmans: "De smaak van dit ijsje brengt je meteen naar de Belgische kust! Een groot deel van mijn jeugd heb ik in Knokke doorgebracht: de frisse en zoute zeelucht maakt deel uit van mijn leven."

Belgian Spéculoos with a hint of sea salt : een metalen, atomische jurk.......

Louis Appelmans: "Het allerbekendste Belgische koekje herinnert me aan mijn jeugd in Brussel: ik ben er geboren en getogen... in de schaduw van het Atomium, dat internationaal synoniem stad voor onze hoofdstad. Zijn stalen bollen, die een atoom voorstellen, versieren deze feestjurk".

Cuberdons-ijsje : franjes van witte en blauwe veren

"Smul van dit ijsje en herontdek de overheerlijke smaak van echte Cuberdons. Ik heb even gezocht naar de stad van oorsprong van mijn lievelingssnoepje: Gent. En het ijsje kreeg dus een jurk in de kleuren van de Buffalo's, het beroemde voetbalteam van de stad"

Roasted Coffee : een fonkelende organza petticoat

"Koffie doet me altijd denken aan de haven van Antwerpen waar het per vrachtschip aankomt. En wie Antwerpen zegt, zegt diamanten: deze jurk schittert dus als een kostbare diamant."

Kriek Sorbet with pieces of cherry :  een boerenkiel met sjaal

"De kleuren en smaken deden me direct denken aan de look van een Tchantchès, de bekende marionet uit de Luikse folklore. Symbool voor de grappige en levenslustige Luikenaars die wel weten wat ze willen."

Praktische info

De collectie verzameljurken is enkel beschikbaar tijdens de feestmaanden en alleen te bestellen via volgend e-mail adres Franklindresses@oserieux.be. De opbrengst gaat integraal naar Les restos du coeur.

Om te bestellen, stuur een e-mail naar Franklindresses@oserieux.be met duidelijke vermelding van de naam van je favoriete jurk. Prijs per jurk 150€.  

Pictures ©Eline Lonchay Photography

Dresses ©Louis Appelmans

Margaux Vigneron oSérieux!

 

Over GlacesFranklin

Franklin besefte het al snel: veel ijscreaties boeten in aan aroma’s en authenticiteit omdat er (te veel) suiker wordt gebruikt tijdens het bereidingsproces. Een grotere uitdaging had hij niet nodig: het creëren van overheerlijk ijs met uitzonderlijke smaken, maar zonder toegevoegde suikers. 

Het resultaat is ambachtelijk, vernieuwend en 100% Belgisch ijs dat inmiddels de harten van heel wat fijnproevers heeft veroverd. Een licht en smeuïg ijs dat zich onderscheidt dankzij zijn authentieke en verrassende smaken en aroma’s. Als je een Franklin ijsje eet, geniet je bovendien van ijs met het Nutri-Score A-label in milieuvriendelijke potje en ondersteun je een hele keten van Belgische producenten.

Sinds de lancering op de Belgische markt in 2016 zijn de smeuïge en delicieuze ijsjes te koop bij Belgische supermarkten  in de ambachtelijke/premiumafdeling. Franklin combineert een unieke vakkennis met ’s werelds allerbeste ingrediënten en is een absolute meester (-ijsbereider) van authentieke Belgische smaken.